Facebook Twitter LinkedIn
 

OV en HCO tekenen overeenkomst gemeente

Alg  |  12-10-2017
Voetbalvereniging Oirschot Vooruit en Hockeyclub Oirschot hebben dinsdagavond een intentie-overeenkomst ondertekend met de gemeente. Daarmee is een nieuwe stap gezet op weg naar herinrichting van sportpark Moorland.

De sportclubs en de gemeente hebben afspraken gemaakt over een Masterplan, dat in de loop van volgend jaar klaar moet zijn. De gemeenteraad besluit op basis daarvan over de investering die aan de gemeente wordt gevraagd: eenmalig 1,4 miljoen euro.

Oirschot Vooruit en HC Oirschot willen samen een paviljoen gaan bouwen, krijgen nieuwe kunstgrasvelden en willen de accommodatie 'multifunctioneler' gaan gebruiken. Aan het project doen meer partijen mee op het gebied van sport en bewegen. Herinrichting

In de directe omgeving spelen een aantal zaken die ook de herinrichting van sportpark Moorland raken en die straks ook een plek krijgen in het Masterplan. Dan gaat het bijvoorbeeld over de verbreding van de A58, de aanleg van de randweg tussen Kempenweg en Eindhovensedijk en de brug voor langzaam verkeer over het kanaal. 

De intentieovereenkomst wordt in november nog aan de leden van de twee clubs voorgelegd. 
Nieuwsafbeelding