Facebook Twitter LinkedIn
 

Lid van Verdienste Cees van Leuven overleden

Alg  |  10-8-2018

Als wij spreken over Cees van Leuven, dan weten wij "Oh, die van de hockeyclub”.

Dit typeert het levenslange lidmaatschap van hem van zijn hockeyclub. Vanaf mei 1947, amper een half jaar na de oprichting, was Cees al lid en dat bleef hij, ook na de actieve periode als speler. Daar stond hij op!!


Alle jaren maakt hij deel uit van het eerste als solide back. Een van de weinige spelers met een stick-met-lange-krul.


Naast zijn activiteiten als speler was er in die tijd een ongeschreven wet om ook actief te zijn als vrijwilliger op allerlei fronten. Zo maakte Cees (als loodgieter) een wasgelegenheid van een koperen pijp met 5 kraantjes eraan, zodat er "gedoucht” kon worden. En dat in de beginjaren ’50. Zijn periode als bestuurslid deed hij er ook nog bij en de inzet was optimaal voor zijn club, toen amper 45 leden. 


De zondag stond in het teken van HOCKEY, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds. Eerst een wedstrijd fluiten en nadien zelf spelen. En dan ook nog de derde helft, die werd altijd gewonnen. Vaak kampioen in de onderklasse, met soms een doelsaldo van 136 voor en 6 tegen. Cees was back en dat verklaart die slechts 6 doelpunten tegen. Ook ging hij mee naar Ramsgate (Engeland) met de boot en nadien met vliegtuig. 


Tot het laatst bleef Cees interesse tonen aan "zijn club”, niet alleen toen zijn kinderen gingen hockeyen, maar ook toen zijn kleinkinderen lid werden, was Cees vaak te zien langs de lijn.


Zeer bedankt voor al je energie en jaaaarenlang lidmaatschap, Cees, besteed aan jouw club.Cees is overleden op 7 augustus 2018. 
De uitvaart is zaterdag 11 augustus om 10:30 uur in de kerk van Oirschot. Nieuwsafbeelding