Facebook Twitter LinkedIn
 

Drank- en Horecavergunning - Volg een korte cursus

Alg  |  3-10-2014

Zoals je wellicht weet, zijn er sinds januari een aantal nieuwe regels op het gebied van drank en horeca. De belangrijkste wijziging in de Drank- en Horecawet is de leeftijd waarop je alcohol mag drinken. Deze is gewijzigd naar 18 jaar en ouder. Als club vinden we het belangrijk om dit ook na te streven. We proberen daarom om hier zoveel mogelijk zicht op te houden. Daarnaast bieden we sinds kort ook alcoholvrije biervarianten aan. 

Vanaf nu gaat de gemeente ook de volgende zaken controleren: het naleven van de zogenaamde "wettelijke bepalingen voor verantwoorde alcoholverstrekking”, de "sociaal hygiënische bepalingen” en onze huis- en gedragsregels. 

Voor wat betreft de verantwoorde alcoholverstrekking geldt dat er iemand in ons paviljoen aangewezen moet worden als ‘verantwoordelijke’ op het moment dat de bar open is. Dit kan alleen als je de cursus ‘Instructie Verantwoord Alcoholgebruik’ hebt gevolgd en hiervoor een certificaat hebt ontvangen. Een kopie van dat certificaat moeten we naar de gemeente sturen.

In het kader van verantwoorde alcoholverstrekking hebben alle aanvoerders van de seniorenteams een mail ontvangen om ten minste één iemand uit het team aan te melden die deze eendaagse-cursus gaat volgen. Je kunt je voorstellen dat het goed is om veel mensen met een certificaat te hebben, dan hebben we altijd een verantwoordelijke in het paviljoen en kunnen we alcohol blijven schenken. Het is een kleine moeite en we kunnen er vervolgens samen plezier van hebben. Daarom roepen we je op om de instructie te volgen. Dit kan op één van onderstaande dagen:

·  Dinsdag 7 oktober, 19.30 uur bij Oirschot Vooruit. 

·  Dinsdag 14 oktober, 19.30 uur bij Buurtvereniging de Heikneuters (Koningshof 3).

Namens het bestuur van HCO,

Leo van Loon

Nieuwsafbeelding