Facebook Twitter LinkedIn
 

Alcoholbeleid

Alg  |  4-2-2016

Dat het sinds 1 januari 2014 in Nederland verboden is om als horecagelegenheid alcohol te schenken aan jongeren onder de 18 jaar is inmiddels bij iedereen wel duidelijk. De gemeente Oirschot heeft aangegeven dat er vanaf 1 januari 2016 strenger en meer gecontroleerd gaat worden. De gemeente gaat dus handhaven wat wij als vereniging ook zullen gaan doen.


Een aantal weken geleden is er een bijeenkomst geweest bij de gemeente Oirschot waarbij alle sportclubs zijn uitgenodigd. Tijdens deze bijeenkomst is tekst en uitleg gegeven over de manier waarop de gemeente dit gaat aanpakken. Er gaat gewerkt worden met een gele en rode kaarten systeem bij het zien van een overtreding.

Wij als Hockeyclub Oirschot hebben echter de intentie om het niet zo ver te laten komen dat de gemeente daadwerkelijk de kaarten moet gaan trekken. Uiteraard kunnen wij dit als hockeyclub niet alleen en hebben daarbij jullie hulp nodig. Onze mensen die bardienst draaien gaan vanaf nu strenger controleren op het verstrekken van alcohol aan de jeugd onder de 18 jaar. Wij vragen daarbij vriendelijk maar zeer dringend om respect voor deze mensen en jullie medewerking hierin.

Daar bedoelen wij mee dat bij Hockeyclub Oirschot jongeren onder de 18 jaar geen alcohol mogen nuttigen maar ook dat er door personen boven de 18 geen alcohol doorgegeven mag worden aan deze jongeren.

Het klinkt misschien negatief om over boetes te praten maar we willen toch de consequenties van geconstateerde feiten laten zien. Bij een eerste overtreding wordt een gele kaart uitgereikt. De sportvereniging heeft dan een inspanningsverplichting om binnen één jaar preventie-activiteiten uit te voeren. Bij een 2e constatering volgt de rode kaart en een boete.


Voor de sportvereniging kan de boete oplopen van € 1360,- tot € 2720,-. Voor de personen onder de 18 jaar die alcohol drinken ligt de boete tussen €45,- en €90,- afhankelijk van de leeftijd.

Laten we met z`n allen ervoor zorgen dat het niet zo ver hoeft te komen en help mee om voor iedereen een sportieve en positieve omgeving te behouden bij Hockeyclub Oirschot.


Tevens informeren wij jullie hierbij conform de APV 2014 van de gemeente Oirschot dat de openingstijden worden aangepast t.w.:

 Vrijdag 20.00 – 24.00 uur

 Zaterdag 08.30 – max. 1,5 uur na einde laatste wedstrijd

 Zondag 10.00 – 17.30 uur


Alvast bedankt voor jullie medewerking.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Hockeyclub Oirschot

Nieuwsafbeelding