Facebook Twitter LinkedIn
 

Info start seizoen

Jeugd  |  18-8-2019

We hopen dat jullie alle genoten hebben van een heerlijke vakantie en weer zin hebben in het nieuwe hockeyseizoen.

Er staan een aantal zaken op de planning voor de komende weken.

Volgende week (week 34) gaan we starten met de trainingen, de trainingstijden van het team van uw zoon/dochter zijn te vinden in de Lisa app of op de website.

Zaterdag 24 augustusvindt er een hockeyuitwisseling plaats met hockeyclub Best. Het schema voor deze uitwisseling is inmiddels rondgestuurd.

Zaterdag 31 augustusvindt de jaarlijkse uitwisseling met hc de Dommel en hc Gemert plaats. Dit zijn onderlinge wedstrijdjes op een van de 3 locaties. 

Voor beide uitwisselingen, indien nodig, in de teams zelf graag het vervoer afstemmen.Zaterdag 7 septemberstart de competitie, de wedstrijden komen in Lisa te staan zodra ze bekend zijn vanuit de bond. Er zijn dit jaar een aantal spelregelwijzigingen, deze zijn als bijlage toegevoegd. 

Mocht er tijdens het seizoen zaken zijn neem dan contact op met de betreffende lijn coördinatoren.

Jongenslijn: Paul Bongenaar en Mary-Anne Funnekotter
e-mail: 
[email protected]

D-Lijn: Jenny Mulder, Myrna Boon
e-mail: 
[email protected]

C-Lijn: Ester Adriaanse, Harry Sonnenschein 
e-mail: 
[email protected]

B-Lijn: Jeroen Pel en Josien Kiewiet
e-mail: 
[email protected]

A-lijn: 2 vacatures
e-mail: 
[email protected]

We wensen iedereen een sportief seizoen.

Commissie Jeugdzaken


Nieuwe spelregels met ingang van seizoen 2019-2010

Websites in 4 kwarten

Alle elftalwedstrijden (dit geldt voor zowel junioren als senioren) vanaf komend seizoen gespeeld in vier kwarten van elk 17 ½ minuut.


Vliegende keeper

Vanaf komend seizoen speelt een team met 10 veldspelers en een volledig uitgeruste keeper of met 11 veldspelers. Als ervoor wordt gekozen te spelen met 11 veldspelers dan is er niemand die de rechten heeft van een keeper. Er is dan dus ook niemand die binnen de cirkel de bal met het lichaam mag spelen.


Strafcorner

De regels met betrekking tot het einde van een strafcorner aan het einde van de wedstrijd (uitspeelcorner) worden gelijk getrokken met de regels die gelden voor het beëindigen van de strafcornersituatie gedurende de wedstrijd. Tot en met seizoen 2018-2019 was een uitspeelcorner ook ten einde als de bal voor de tweede keer buiten de cirkel kwam. Dit is nu geschrapt. Nu geldt: de strafcorner is (onder andere) ten einde als de bal meer dan 5 meter buiten de cirkel is, net als tijdens de wedstrijd.


Strafcornermasker

Spelers mogen bij strafcorners beschermende kleding dragen, zoals een masker. Deze kleding moet direct na afloop van de strafcorner worden verwijderd. Vanaf nu is het een verdediger toegestaan toch nog een vrije slag/uitpush te nemen (geen selfpass!) met het masker op.


Vrije slag 5 meter van de cirkel

Bij een aanvallende vrije slag binnen 5 meter van de cirkel is het de verdedigers, die binnen de cirkel en binnen 5 meter afstand staan, toegestaan om met de aanvaller (die een selfpass neemt) mee te bewegen, mits de vrije slag direct wordt genomen. Deze verdedigers mogen niet de bal spelen of een poging doen om de bal te spelen, voordat de bal minimaal 5 meter is verplaatst. Als de aanvaller er niet voor kiest de vrije slag direct te nemen, dan moeten alle andere spelers (aanvallers en verdedigers) op zijn minst 5 meter afstand nemen van de bal totdat de vrije slag wordt genomen.


Vrije slag verdediging

Een vrije slag voor de verdediging voor een overtreding in de cirkel mag weer overal in de cirkel worden genomen. Afgelopen jaren mocht dit enkel op de loodlijn ter hoogte van de overtreding tussen achterlijn en kop cirkel.


Straf strafcorner aanvallend team

Indien een aanvaller bij een strafcorner de cirkel betreedt, voordat de bal is aangegeven, dan wordt de aangever bestraft voor deze overtreding en dient deze zich dan achter de middenlijn op te stellen.

Nieuwsafbeelding