Facebook Twitter LinkedIn
 

Wijzigingen jeugd-reglement laatste wedstrijden

Jeugd  |  8-5-2016

Aankondiging beslissingswedstrijden jeugdcompetities 2015-2016

De competities van het seizoen 2015-2016 naderen hun ontknoping. Met nog 4 reguliere speelrondes voor de jeugd te gaan tussen 18 april en 4 juni 2016 is dit vaak de periode waarin de (meeste) beslissingen vallen om een kampioenschap.

Om ervoor te zorgen dat deze beslissingen op een sportieve wijze tot stand komen heeft de competitieleiding besloten alle vanaf 21 mei 2016nog te spelen wedstrijden in de competities conform Bondsreglement (2015) artikel B.9.3 aan te wijzen als beslissingswedstrijden.

Voor de goede orde wordt het betreffende artikel (B.9.3) hieronder onverkort weergegeven.

Lid 1

Een jeugdspeler - die op zich de juiste leeftijd heeft om in het betreffende team uit te komen (BR. A.2.3) mag slechts voor beslissingswedstrijden van dat team uitkomen indien hij/ zij in voorgaande wedstrijden in dezelfde tenminste tweemaal voor dat team is uitgekomen.

Lid 2

Het in lid 1 bepaalde geldt niet indien het een jeugdspeler uit een lager elftal binnen dezelfde categorie betreft (bv. speler van JB2 die invalt bij JB1) of een jeugdspeler uit een lagere categorie (bv. MC1 bij MB1).

In aanvulling op bovenstaande wijzen wij u erop dat de algemene regels speelgerechtigdheid/invalbeleid zoals vermeld in Bondsreglement (2015) artikel B.8.3 onverminderd van kracht zullen blijven; het aanmerken van beslissingswedstrijden is hierop slechts een aanvulling.

Het lijkt ons gepast om u hierover te informeren en u op uw beurt de begeleiding van de juniorenteams om zo misverstanden en disciplinaire maatregelen te voorkomen.

Indien u vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met de competitieleider. Wij wensen u en uw teams heel veel succes toe in de beslissende fase van de competitie 

Afronden DWF

Uit de administratie van de digitale wedstrijd formulieren (DWF) is ons gebleken dat een aanzienlijk aantal van de formulieren niet (tijdig) worden afgerond. Laat staan het aantal formulieren waar jullie nog achteraan hebben gejaagd (of zelf maar hebben afgerond). Dit baart ons grote zorgen!

Wij denken op dit moment na hoe wij hier invloed op kunnen uitoefenen en jullie hierin kunnen ondersteunen. Aangezien jullie mogelijk wekelijks met dit probleem te maken hebben kunnen wij ons voorstellen dat jullie vereniging reeds creatieve en efficiënte maatregelen heeft bedacht om deze afrondingen te optimaliseren. Wij zouden graag van jullie vernemen of jullie handige oplossingen voor dit probleem hebben zodat wij deze met andere verenigingen kunnen delen.

Tevens vernemen wij graag of andere maatregelen van ons (KNHB) wenselijk zijn. Alvast bedankt.

Nieuwsafbeelding