Facebook Twitter LinkedIn
 

Nieuwe sportaccomodatie NOODZAAK

Alg  |  3-5-2017

Op dinsdag 04 april jongstleden vond in het gemeentehuis een informatieve raadsvergadering plaats omtrent mogelijke nieuwe sportaccommodatie voor zowel voetbalvereniging Oirschot Vooruit als voor hockeyclub Oirschot. Namens het CDA heb ik een uitgebreid betoog gehouden met als doel de gemeenteraad te overtuigen van de absolute NOODZAAK voor een nieuwe danwel vernieuwde sportaccommodatie voor beide verenigingen.

Kunstgrasveld 1 van de hockeyclub is helemaal "op” en kan elk moment worden afgekeurd door de hockeybond. De toplaag van veld 2 moet vervangen worden. Grote meerdaagse toernooien als het Donkey-festival en het Kinderkopkes-toernooi zijn vele jaren geleden al mede ter ziele gegaan doordat andere clubs in de voorbereiding niet meer op de oude Oirschotse velden wilden hockeyen.Alle verenigingen in de omgeving hebben (minimaal) semi-watervelden. In Oirschot is het "ouwe meuk”.

Bij Oirschot Vooruit speelt een soortgelijke problematiek. Door het grote aantal leden worden de grasvelden overbelast. In herfst en winter zijn vele afgelastingen van trainingen en wedstrijden het gevolg, tot hevige teleurstelling van met name de jeugdige leden. Oirschot Vooruit ligt altijd achter met gespeelde wedstrijden voor alle teams. Inhalen moet vaak midweeks gebeuren wat uiteraard weer een aanslag op de kantine-exploitatie betekent. Oirschot Vooruit zit te springen om altijd bespeelbare kunstgrasvelden, waarop veel meer uren kan worden gevoetbald en getraind.

Daarnaast is een groot deel van de huidige accommodatie dermate verouderd dat verzekeraar zelfs heeft aangegeven deze panden niet meer in dekking te willen nemen.Kleed- en douchegelegenheden zijn ook helemaal"op”. Er moet dus een nieuwe accommodatie komen.

Nu de besturen van voetbal- en hockeyclub elkaar hebben gevonden is de tijd rijp spijkers met koppen te slaan. Een gezamenlijke nieuwe sportaccommodatie met intensieve samenwerking, op termijn uit te breiden richting andere instanties en verenigingen, is de uitkomst van veelvuldig bestuurlijk overleg en geeft aan dat de beide verenigingen er alles aan willen doen om dit projekt te realiseren.

Dit is het moment om als gemeente Oirschot te laten zien dat je deze twee grote en belangrijke sportclubs in Oirschot, die een zeer belangrijke rol spelen in het dagelijks leven van velen en die een zeer belangrijke sociale functie hebben, zeker m.b.t. de jeugd, nu wilt en moet steunen om de moedige stappen die ze zelf hebben gezet, het juiste vervolg te geven.

Als CDA Oirschot stellen we dat een nieuwe sportaccommodatie voor beide clubs NOODZAAK is.

Vind jij dit ook NOODZAAK? Like dan onze facebookpagina https://www.facebook.com/CDAOirschot/

Willy van den Wittenboer

 

Burgerraadslid CDA

Nieuwsafbeelding

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws