Facebook Twitter LinkedIn
 

Shake hands!

Sport gaat gepaard met emoties en dat begrijpen we heel goed. Je vindt het leuk om te spelen en je wilt graag winnen. We zijn blij om te zien als een team voor de overwinning gaat, maar we zijn nog veel meer trots als we zien dat iedereen plezier heeft in het spel en vooral als het op een sportieve manier gebeurt. Daarom zien we er als club streng op toe dat we elkaar met respect behandelen. We willen dat iedereen die bij ons op de club komt, zich gewaardeerd voelt. Dat betekent dat we op een normale manier met elkaar omgaan en dat je wordt aangesproken op je gedrag als je een ander niet met respect behandelt. Dit geldt niet alleen op het veld, maar ook naast het veld.De commissie Sportiviteit & Respect draagt zorg voor deze normen en waarden: voor, tijdens en na de wedstrijd. Dit doen we aan de hand van de campagne Shake Hands! Een landelijke campagne gestimuleerd vanuit de KNHB. Concreet houdt dit het volgende in voor teams, coaches en scheidsrechters:

Ontmoeting
Shake hands met de aanvoerder van het andere team en met de scheidsrechters en wens elkaar een sportieve pot toe. Dit wordt niet alleen verwacht van de aanvoerders, ook de coaches geven elkaar en de arbitrage een hand.

Line-up
Net voor de start van een wedstrijd vormen beide teams een line-up bij de middenlijn. Je loopt dan achter elkaar door zodat iedere speler elkaar een hand kan geven. We verwachten dat de scheidsrechter hier ruimte voor geeft.

Na de wedstrijd
Eigenlijk doen we dit al, maar het blijft belangrijk! Geef elkaar, de coaches en de scheidsrechters na afloop van de wedstrijd een handje om ze te bedanken of te feliciteren.

Een drankje!
Na zeventig minuten hockeyen kun je vast wel een drankje gebruiken. We verwachten dan ook dat jullie afsluiten met een drankje met je team. Voor de jeugdteams zullen we als club kannen ranja regelen zodat jullie wat lekkers hebben om te drinken en om te geven aan de tegenstander.