Facebook Twitter LinkedIn
 

Gebruik strafcorner-maskers

Alg  |  19-9-2022

Vanwege de noodzakelijke vervanging van diverse hockeymaterialen, zijn we in overleg gegaan met leveranciers en de KNHB m.b.t. de mogelijkheden op dit gebied. Deze gesprekken hebben ertoe geleid dat we hebben besloten om een ander soort masker aan te schaffen. 

Waarom? Veldhockey-beschermingsmaterialen vallen onder PBM (Persoonlijke Bescherming Middelen) en moeten daarom worden gekeurd, getest en gecertificeerd. Een ‘simpel’ CE merk volstaat hier niet (meer). Onze nieuwe maskers behoren tot de nieuwe generatie gezichtsbescherming voor hockeyers en voldoen aan alle Europese vereisten.


Tevens zijn de gesprekken met de KNHB aanleiding geweest om ons technisch beleid te evalueren. 

Voor de teams die te maken hebben met de strafcorner is een en ander veranderd. Vanaf dit seizoen gebruiken de hoogste teams bij de senioren 4 maskers, de overige seniorenteams gebruiken 2 maskers. De junioren-teams gebruiken vanaf heden nog 2 maskers en de teams onder 10 gebruiken geen maskers. Waarom deze verschillen in aantallen maskers? Dit heeft te maken met de verschillen in techniek, kracht, snelheid en regels van de strafcorner tussen deze doelgroepen.


Wij begrijpen dat deze aanpassing van het technisch beleid aanpassing vraagt van de spelers. Daarom zijn we deze eerste weken gestart om tijdens trainingen extra aandacht te geven aan de strafcorner. De teams leren technisch en tactisch enkele variaties van het verdedigen bij een strafcorner. Daarbij is een belangrijk leerdoel om zichzelf en andere spelers te beschermen. Deze leerdoelen zullen we blijven benadrukken!Nieuwsafbeelding

Gerelateerd nieuws